İZMİR / BUCA - Şerif Tikveşli İlkokulu

Okulumuz 4-E sınıfı öğrencilerinin Ebru Çalışmaları

3/K Sınıfı öğrencilerimiz  yaşam alanlarında çevre temizliği yaptılar.

Mrt

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Bina tahliye tatbikatında İlkokul öğrencilerimiz 1.20 dakikada, öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı.

Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında bu ayki temamız atasözleri ve deyimlerimiz idi. Atasözleri Ve Deyimler sergimizde emeği geçen Projeden sorumlu olan 2-H sınıfı öğretmenimiz Feride ŞAHİN' e , 2. sınıf zümresi öğretmenlerine ve öğrencilerimize  Teşekkür ediyoruz.

Ock

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" uygulanmıştır.

Ock

Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji kaynakları, elektrik, su, doğalgaz, petrol, kömür ve güneştir. Bu enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır. Sınıflarımızda enerji tasarrufu ile ilgili videolar izlettirildi , boyama ve afiş çalışmaları yapıldı.3/D ve 3/K sınıfı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Geleceğin teminatı olan çocuklarımız ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten demokrasi bilinci, milli birlik ve beraberlik, vatan ve millet sevgisi, yurt savunması, cesaret ve fedakarlık ile şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatılması konularında farkındalık oluşturmak için okul gazetesi hazırladık.

Hazırlanmasında emeği geçen Danışman öğretmenlerimiz İsmet Uçkan ve Bahar Şeneken 'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85. yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Okulumuz 3. Sınıf öğretmen, öğrenci ve velilerine katkıları için teşekkür ederiz.